Wie zijn wij?

Welkom bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome.

Onze vereniging werd gesticht in 1989 en heeft tot doel het cultureel erfgoed van de gemeente Boom te bewaren.  De artikels van onze jaarboeken, beeldmateriaal en genealogische bewerkingen, vormen een geschiedkundig pakket dat er moet voor zorgen dat elke bezoeker hier zijn gading vindt. Bezit je zelf documenten of foto's die in ons archief mogen opgenomen worden, aarzel dan niet om ons te contacteren ! Indien je belangrijke info hebt m.b.t. het verleden van Boom laat het dan weten. We komen, indien gewenst thuis langs voor een gesprek. Elk detail is voor ons belangrijk hoe onbelangrijk het ook lijkt! 

Onze thuisbasis bevindt zich in het Provinciaal recreatiedomein "De Schorre", Schommelei 1 te Boom.
Klik hier om te weten hoe je het lokaal kan bereiken en welke mogelijkheden het provinciaal domein nog te bieden heeft.

Lokaal Ten Boome

Het archief van de vereniging is vrij te raadplegen elke zaterdag van 10-13u.    
Om jouw bezoek te kunnen voorbereiden kan je op volgend adres de inventaris van ons archief & bibliotheek vinden, daar kan je ook via een formulier publicaties en archiefstukken reserveren. De inventaris is nog verre van volledig!

Om deze website ten volle te kunnen benutten is het noodzakelijk om jou te registreren. Het vergt niet veel tijd, is gratis, en het zorgt er voor dat onze website netjes blijft. Klik hier om de registratie te starten.

Verba volant, scripta manent!
(Woorden vervliegen, het geschrevene blijft).

Afbeelding

 

Het is: zondag 12 oktober 2014, 09:36